Cemal Ayyıldız Öğretmenliğe başlamadan önce Ankara’da bir fabrikada imalat müdürlüğü yaptı. 1988 yılının Ocak ayında öğretmenliğe ve elde ederek geliştirdiği tecrübelerini öğrencileriyle paylaşmaya başladı. Çok sayıda öğrencinin ahşap malzeme ile tanışmasına ve ahşabı şekillendirme yöntemlerini öğrenmesine yardımcı oldu. Yıllarca yapılan uygulamalar arasında "Ağaç İşlerinde Kesme-Oyma İşleri" ve "Ağaç İşlerinde Kakmacılık" hep ön planda oldu. Öğrenciler uygulama yaptıkça o daha farklı projeler tasarladı. Yıllarca devam eden çalışmalar sonunda biriken projelerini Ağaç İşlerinde Kesme Oyma ve Ağaç İşlerinde Kakmacılık adlı kitaplarda topladı. Bu kitaplarda malzeme ve araç bilgisi ile uygulama tekniklerini anlattı. Daha sonra Teknik Resim adlı kitabı da kendisinin ulaşamadığı öğrencilerine sundu. “Sanatın sonunun sonsuzluk” olduğu bilinci ile çok çeşitli sanat dallarında tasarımlar gerçekleştirdi. Geleneksel Türk El Sanatları Desenlerinin zenginliğini kendi tasarladığı motifler ile de birleştirerek farklı ürünler üzerinde uyguladı. Muğla Üniversitesi’nde Restorasyon Bölümünde dersler verdi. Elde ettiği araştırma, inceleme, uygulama ve malzeme bilgisini; Yerel El sanatları, İş Eğitimi serisi, Proje uygulamaları serileri ve çeşitli kaynak kitaplar olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanarak okullarda ders kitabı olarak okutulan çok sayıda yazılı esere de imza attı. Bu arada sanatta sonsuzluk niteliğini, Aydın Adnan Menderes Camisinin Ahşap dekorasyonunu tasarlayarak yakaladı. Burada Ahşabın sıcaklığını geleneksel Türk motiflerinin ince zevki ile birleştirerek vida ve çivi kullanılmayan geleneksel tarzda birleştirme yöntemleri uyguladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da ahşap, rölyef ve pirinç oyma hediyelik ürünler tasarladı. Ürün tasarımlarında, ülke kültürünü ve değerlerini yansıtmaya ve ürünlerde geleneksel yöntemleri uygulamayı öncelik olarak benimsedi. Türkiye'nin Ustalarıarasında yerini aldı.
Kakmacılık Alanında Kültürel Miras Taşıyıcısı "Sanatçı Tanıtma Kartı" ile belgelendirilip Bakanlık Sanatçısı olarak tescil edildi.
Kakmacılık uygulamalarına üniversitede işledikleri Ağaç İşleri dersini geleneksel sanatlarımızla birleştirme düşüncesi ile başladı. 1982-1983 yıllarda Ankara’da Tandoğan’da Sanayi Bakanlığı’nın yanında atölyesi bulunan Ahşap ustası Behçet Süsveren’in (Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.) yanında kakma, oyma ve ahşap tasarım uygulamalarında çalıştı. Behçet ustadan öğrendiği ve gözlemlediklerini daha sonraki yıllarda geliştirmeye ve çeşitlendirmeye çalıştı. Sayısız ahşap kakma projeleri tasarlayıp üretti.
Cemal Ayyıldız'ın uzun yıllar süren ahşap el sanatları ile ilgili çalışmaları, çizdiği çeşitli projeler, yaptığı çok yönlü araştırmalar ve yazdığı kitaplardan elde ettiği birikim nihayet Yıldızay® markası ve bu markanın ilk ürünleri olan "Kıl Testere Dekupaj Makineleri" ile kendisini gösterdi.
El Sanatları alanında çeşitli eser ve bu eserlerin üretiminde kullanılan alet, makine ve aparatların üretimine devam etti.
Ülkemizin çalışkan ustaları, el sanatlarına gönül vermiş ya da bunu hobi haline getirmiş gönül dostları için artık kendi ülkelerinde, içlerinden biri tarafından onları anlayarak, beklentilerini, heveslerini, istek ve hayallerini bilerek üretilmiş Yıldızay®Kıl Testere Dekupaj Makinelerine kavuştular.